Adem Massage

Inleiding

Adem is Leven.

We kunnen een paar weken zonder eten en een aantal dagen zonder water, maar we kunnen maar drie minuten zonder adem. En toch zijn we nauwelijks met onze ademhaling bezig. Die gaat zoals die nu gaat. Hoe is jouw ademhaling? Is het een borstademhaling of een flankademhaling of een buikademhaling? Gaat je ademhaling snel of langzaam?

Veel mensen hebben last van stress, dat zorgt ervoor dat je ademhaling hoog gaat zitten, in je borst. Je lichaam geeft aan dat je stress hebt. Als de stress voorbij is, zou je ademhaling weer naar beneden kunnen gaan. Helaas gebeurt dat onvoldoende. Je ademhaling blijft hoog en daardoor geeft je het signaal af aan je lichaam dat er nog steeds stress is. En zo heb je een gewoonte ontwikkeld.

Heb je een borstademhaling, dan wordt automatisch je sympathisch zenuwstelsel geactiveerd. Dit stelsel is te vergelijken met je gaspedaal. Je wordt hier gejaagd van.

Kan je ademen naar je buik, dan zet je het parasympatisch zenuwstelsel aan. Dit kan je vergelijke met het rempedaal.

Adem Massage

De Adem Massage geeft diepe ontspanning en een eerste stap richting een diepere en langzamere ademhaling. Tijdens deze behandeling word jij je bewust van je huidige ademhaling. Ik begeleid je naar een aantal andere vormen van ademen. Je kan dan zo op een veilige manier ontdekken wat je nog meer kan doen met je ademhaling. En je kan zo ontdekken wat die andere vormen van ademen met jouw lichaam en je hoofd doet.

Je ligt aangekleed op de behandeltafel. Je ligt eerst op je buik en daarna op je rug. Als je dit niet prettig vind, kan je ook op je rug blijven liggen.

De afspraak is een uur. Voor de kosten, klik op de volgende LINK.

Buikademhaling

Een buikademhaling duwt je middenrif naar beneden. Daardoor wordt gelijk je darmen gemasseerd en gaat je stoelgang beter. Doordat je longen meer zuurstof in kunnen nemen, kan je bloed meer zuurstof naar je verschillende organen transporteren en die gaan daardoor beter werken. Door het middenrif te bewegen (buikademhaling) wordt je lymfestelsel geactiveerd. Dat zorgt er voor dat je weerstand verbetert.

Borstademhaling

Bij een borstademhaling til je je schouders omhoog. Behalve dat er minder zuurstof in je longen komt, zorg je hierdoor dat je nek en schouderspieren verstrakken en verzuren. Dat kan weer nek en schouderklachten geven. En er komt minder zuurstof in je lichaam en dat kan weer allerlei andere klachten geven.

Combi behandeling

Het is ook mogelijk om de Adem Massage te combineren met of een Gezichtsmassage of een Voetreflexbehandeling. Geef dit dan aan bij het maken van de afspraak.

Contra-indicatie

Heb je hartfalen, last van niet door medicatie onder controle zijnde epilepsie of zwanger bent, dan kan je deze behandeling niet ondergaan.

De bijscholing heb ik gevolgd bij MOOD MASSAGE.