Cranio Sacrale behandeling

Cranio sacrale behandeling richt zich op het in balans brengen van je lichaam doordat er verschillende lichaamsdelen aangeraakt worden, de behandeling is gericht op het ritme van het vocht in je ruggenmerg.

Cranio is schedel, sacraal is stuitje. Tussen je hoofd en je stuitje zit je wervelkolom. In je wervelkolom zitten de ruggenmergszenuwen, hersenvocht en de hersenvliezen. Via cranio sacrale behandeling wordt er contact gemaakt met de schedelbotten en de hersenvliezen. Het hersenvocht heeft een eigen ritme, dat ritme is anders dan je hartslag of de frequentie van je ademhaling. Dat ritme is in je dagelijkse leven hoger dan als je in rust bent. Ben je gestrest dan is het ritme hoog, ben je ontspannen dan is het ritme lager, mediteer je dan is het ritme nog lager. Dat lagere ritme heeft invloed op hoe jij je voelt. Lager ritme geeft een ontspannen gevoel in je lichaam. Door het lagere ritme kan de levensstroom, die door jou heen gaat, vrijer stromen.

Gebeurtenissen en de daarbij behorende emoties, sla je op in je hersenen en in je lichaam. Het loslaten van de emotie rondom een gebeurtenis vinden we lastig, we slaan die emotie “automatisch” op in ons lichaam. Deze emoties geven op den duur klachten.

Denken

Je denken is constant bezig. Hoe meer stress je ervaart hoe meer je denken actief is. Door de Cranio Sacrale behandeling word je je bewust van die emoties en kan je deze loslaten en het denken wordt vertraagd. Een actief denken kost energie, een trager denken zorgt ervoor dat je energie overhoud voor andere zaken.

Cranio sacrale behandeling

Een cranio sacrale behandeling houdt in dat je ligt op een behandeltafel, met je kleding aan. Ik zal je op verschillende plekken aanraken; denk daarbij aan je stuitje, je onderrug, je nek en je hoofd. Door deze aanrakingen (het is geen massage) wordt jij je bewust van de spanning in je lichaam. Doordat je je hiervan bewust wordt, laat je deze spanning / emotie los. En dat geeft een ontspannen gevoel.

Mijn advies is om een aantal behandelingen te ondergaan. Emoties zijn over een langere periode in je lichaam opgeslagen, helaas lukt het jou niet om dat in een behandeling kwijt te raken.

Na de behandeling extra drinken en je rust nemen.

Klachten

Cranio sacrale behandeling kan o.a. gegeven worden bij:

  • hoofdpijn;
  • stress;
  • gespannen onderrug;
  • tinnitus;
  • slaapklachten;
  • kaakklem;
  • spanning bij / boven je ogen;
  • hoge ademhaling / gespannen diafragma (middenrif).

Afspraak

Heb je na het lezen van dit stukje belangstelling voor een behandeling, neem dan CONTACT met mij op om een afspraak te maken. De afspraak is een uur. Klik op de volgende LINK voor de kosten.

Linken

Wil je meer lezen klik dan op de volgende LINK .

Bijscholing

Deze bijscholing heb ik gevolgd bij TOTAL HEALTH.