Emoties losmaken

Emoties

Als er een gebeurtenis plaats vindt, van vinden wij daar wat van en daar ontstaan emoties bij. De feiten van die gebeurtenis slaan wij op in onze hersenen. De emoties blokkeren ons functioneren. Dat kan zowel mentaal als fysiek het geval zijn. Als emoties losgelaten kunnen worden dan krijg je zicht op wat er onder die emoties heeft gezeten.

De emoties slaan wij meestal op in ons lichaam. Wil je hier meer over lezen klik dan op de volgende LINK. Ik ben geen haptonoom of psycholoog, maar wel afgestudeerd als coach en heb verschillende bijscholingen gevolgd om deze verschillende technieken toe te kunnen passen.

Deze onderstaande methoden zijn geen wondermiddelen. Heb je klachten ga als eerste naar je huisarts. De onderstaande methoden kunnen aanvullend zijn op de medische behandelingen, is GEEN vervanging van medische behandelingen.

Methodieken

Er zijn verschillende methodieken:

 1. Healing reset Methode (HRM)
 2. Emotional Freedom Technique (EFT)
 3. Body Stress Release (BSR)
 4. Energetic Releas Technique (ERT)

 1. Healing Reset Methode

Heb je last van fysieke klachten of mentale klachten dan kan de Healing Reset Methode jou helpen te ontdekken waar die klachten vandaan komen. Ook als je steeds weer moet denken aan gebeurtenissen uit het verleden en je hebt moeite om die los te laten, dan kan deze methode je helpen om de emotie rondom die gebeurtenis los te laten. Om zo weer in het reine met jezelf te komen.

Er wordt gewerkt met een aantal fases. Deze zijn:

 1. Onderzoek / testen; hiervoor wordt een repertorium gebruikt, zodat alle onderwerpen onderzocht kunnen worden op meta- en op microniveau. Hiervoor wordt de wijsheid van je lichaam benut d.m.v. spiertesten.
 2. Ontstoren van de oorzaak van je klacht.
 3. Na het ontstoren wordt de verandering bestendigd in je lichaam.
 4. Na deze stap volgen een aantal adviezen.

2. EFT

EFT (Emotional Freedom Technique) kan o.a. toegepast worden bij:

 • angsten en fobieën;
 • stressklachten;
 • heftige emoties die terug blijven komen;
 • hoofdpijn of migraine;
 • rugklachten;
 • whiplash.

EFT richt zich op de meridianen. Daar wordt op getapt. Door het tappen komt er energie vrij om emoties los te laten.

De behandeling bestaat uit de volgende stappen:

 1. Contact zoeken met het probleem;
 2. Bepaal de intensiteit van het probleem;
 3. Tappen op een aantal punten op je lichaam en het opzeggen van een zin die daarbij hoort;
 4. Testen en meten;
 5. Positief herkaderen.

3. BSR

Ook deze methode laat emoties los kome. Dit door wisselen op linker- en rechterkant van je lichaam te trommelen. Door het trommelen ontspant je lichaam en worden de twee hersenhelften beter met elkaar in contact gebracht waardoor het denken en voelen beter met elkaar in harmonie komen.

De volgende fasen worden gevolgd:

 • optrommelen, zodat contact gemaakt wordt met het probleem;
 • intrommelen, zodat nieuwe inzichten in het lichaam verankerd worden;
 • indien nodig kan er met de ademhaling gewerkt worden, met muziek of met de klankschalen of oceandrum.

4. ERT

Mrt deze methode wordt er op FEMSO niveau gewerkt. F = Fysiek, E = emotie, M = mentaal, S = spiritueel, O = onbekende zaken.

ERT gaat uit van het positieve, niet waar je last van hebt, maar wat wil je bereiken. De oplossing ligt in jezelf, je kan er alleen niet altijd bij. Door deze methode kom je dichter bij “je harde schijf” waar alles op staat. Het gevolg is dat je meer in balans komt en dichter bij jezelf. Je hoeft de oorzaak niet te weten. Je richt je op waar je naar toe wilt. Deze methode werkt preventief.

Contact

Mocht je geïnteresseerd zijn in een van deze behandelingen dan kan je via CONTACT een afspraak maken. Het kan ook zijn dat je vooraf nog wat meer wilt weten, stuur mij een WhatsApp en we maken een telefonische afspraak, zodat ik het een en ander verder kan uitleggen.

Bijscholing

De bijscholing voor HRM heb ik gevolgd bij HEALING RESET COMPANY.

De bijscholing voor EFT heb ik gevolgd bij HORIZON OPLEIDINGEN

De bijlscholing BSR en ERT heb ik gevolgd bij Happynings Soundhealing