Klankschaal Ridderkerk

Welkom op de site van Klankschalen Ridderkerk

1 x per maand op de woensdagavond is er een klankschalen avond.

Data:

14 oktober

11 november

9 december


Rustgevend en helend
Ons lichaam is een geavanceerde energiecentrale waarvan de energie uit balans kan raken door spanning of stress, maar bijvoorbeeld ook door blessures of ziekte.

In Tibet is al eeuwen de helende werking van Klankschalen bekend. Deze Klankschalen hebben ieder een eigen klank, maar brengen ook een trilling over op ons lichaam en deze trilling is energie.

Wat kun je verwachten?
Tijdens een klankschalen avond werken wij voornamelijk met klankschalen maar ook met drums en andere instrumenten. Ons lichaam bestaat voor een heel groot deel uit water. Dit wordt door de klanken en trillingen in beweging gezet, waardoor bepaalde klachten of blokkades kunnen verdwijnen of verminderen.

De klanken ondersteunen je om je lichamelijk en geestelijk weer in balans te brengen. De tijd die jouw lichaam nodig heeft gehad om tot een klacht te komen, is ook de tijd die het nodig heeft om te helen. Geef en gun jezelf die tijd!

 

De avond ziet er als volgt uit:

 • Inloop vanaf 19.15 tot 19.30 uur. Svp niet eerder komen.
 • Er kunnen in de ruimte 5 personen liggen en 2 personen zitten. Dan is er voldoende ruimte tussen iedereen, zodat wij met zijn allen voldoen aan de RIVM richtlijnen.
 • De deurknop kan je aanraken met iets over je hand heen. Degene na jou kan dan ook de deurknop aanraken. Als iedereen weg is, wordt de deurknop weer schoongemaakt.
 • Bij binnenkomst kan je alcohol 70% vinden op de aanrecht. S.v.p. als eerste je handen desinfecteren, niet afdrogen maar laten opdrogen in de lucht. Dan kan je daarna naar een plekje gaan. Schoenen daar uit doen en naast je neer zetten. Ook je jas kan je meenemen naar de plek. Neem zelf een dekentje en een kussentje mee. Matjes en stoelen zijn aanwezig. De matjes en stoelen zijn vooraf schoongemaakt en worden achteraf ook schoongemaakt.
 • Het raam staat open en indien gewenst kan de deur op een kier open gezet worden. Het is de bedoeling dat de ruimte gelucht wordt terwijl wij aanwezig zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat geluchte ruimten minder kans op besmettingen geeft dan gesloten ruimten.
 • Als eerste is er een korte bodyscan, je wordt daar in mee genomen. Doel is om meer in contact te komen met je lichaam en zo opener te staan voor de klanken van de klankschalen, sjamanistische drums en andere geluiden.
 • Het volgende uur tot vijf kwartier lig je op een matje of je zit op een stoel en luister en voel je naar de klanken die op je af komen.
 • Na de klankschalensessie is het goed om te drinken. Je mag zelf je eigen water meenemen.
 • Tussen 20.30 en 21.00 uur ronden we de avond af en kan je weer rustig naar huis. De bedoeling is dat iedereen om de beurt de ruimte verlaat. Degene bij de deur het eerste. Zo houden we met elkaar afstand.
 • Advies is om na deze avond niet veel meer te gaan doen en op tijd naar je bed te gaan en nog een halve liter water drinken. De trillingen van de klankschalen zetten processen in beweging en de afvalstoffen worden door dat extra water afgevoerd.

Vooraf bij het opgeven s.v.p. aangeven dat je of wilt zitten of wilt liggen. De plekken zijn beperkt, dus wees er op tijd bij.

Visie:

 • We houden de groepjes klein, zo is er voldoende tijd en ruimte voor jou als individu. Daardoor is het voor jou makkelijker om in de groep te delen hoe jij die avond ervaren hebt. Dat delen is geheel vrijwillig. Wil je niets delen, dan is dat helemaal prima.
 • De deelnemers laten ontspannen d.m.v. klanken van de klankschalen, de verschillende drums en andere instrumenten.
 • We bieden je een ontspannen reis aan op de avonden. Kijk of jij het kan laten gebeuren wat de klanken met je lichaam doen. Ga voelen en ervaren en genieten.

Contact:

Wil je meer weten over de avonden of wil jij je opgeven dan kan je een WhatsApp sturen naar : 06 45 92 74 37   Lidy Bezemer

of een mail naar: lidybezemer@gmail.com

Aanmelden:

Je kan je per keer voor een avond opgeven of voor alle avonden. De volgorde van binnenkomst bepaald of er nog plaats voor jou is.

Albert en ik wensen iedereen die naar deze avonden komt, een fijne ontspannen avond toe. Ga er van genieten en gun jezelf ontspanning en tijd voor jezelf.Kosten:

Per avond € 10,–.

S.v.p. contant betalen, er is geen pinapparaat aanwezig. Indien gewenst kan je een betaalverzoek van mij krijgen en kan je via je app direct betalen.Linken:

Wil je naast klankschalen ook wel eens een voetreflexbehandeling of een ontspannende massage ontvangen of komen mediteren, klik dan op de volgende linken, dan kom je op de website van:

voetreflexmassageridderkerk.nl

sportmassageridderkerk.nl

meditatieridderkerk.nl