Laaggradige ontstekingen

Binnen de complementaire zorg wordt er gekeken naar ziekten en blessures vanuit het Reckeweg systeem. Deze meneer heeft zijn visie gebaseerd op een aantal fases. Wil je hier meer over lezen, klik dan op de volgende LINK.

Binnen deze 6 fases geeft het lichaam verschillende signalen af dat er ergens iets niet gaat zoals het de bedoeling is.

Stadium 1: uitscheidingsfase
Het teveel aan gifstoffen wordt op een natuurlijke manier uitgescheiden door de nieren (urine), de huid (transpireren, begin van huiduitslag), de darmen (ontlasting), de longen (koolzuur) en de baarmoeder (menstruatie). Zijn deze organen overbelast, gebruikt het lichaam zijn zogenaamde noodventielen traanvocht, oorsmeer, speeksel, roos en witte vloed.

Deze 1e fase is uitscheiding het belangrijkste middel om het lichaam te reinigen. Extra water drinken, voldoende slaap, voldoende bewegen van alle onderdelen van je lichaam, vermindering van stress en gezond eten kunnen dit proces ondersteunen.

Stadium 2: reactiefase
Lukt het niet om de gifstoffen via de uitscheiding kwijt te raken, dan gebruikt het lichaam andere hulpmiddelen. In de eerste plaats ontsteking en in de tweede plaats koorts. Een ontsteking is dus een doelmatige reactie van ons lichaam om afvalstoffen onschadelijk te maken. In deze fase horen naast koorts, griep, ontstekingsreacties zoals neusverkoudheid, longontsteking, blaasontsteking, enzovoort, ook eczeem en huiduitslag thuis.

Deze 2e fase zorgt ervoor dat je lichaam van jou vraagt om het wat rustiger aan te doen of om een pauze te nemen, zodat herstel bevorderd kan worden. Voor dat herstel is energie nodig, als je toch door blijft gaan, heeft je lichaam onvoldoende energie om deze fase terug te draaien en weer in balans te komen.

In de 1e en 2e fase is er sprake van laaggradige ontstekingen. Denk daarbij ook aan tandvleesontsteking of vermoeide spieren. Oil puling is een methode die zorgt voor het verbeteren van je tandvlees. Wil je hier meer over lezen, klik dan op de volgende LINK. Vermoeide spieren zou ook kunnen komen door een tekort aan magnesium in het vocht rondom je cellen. Wil je hier meer over lezen, klik dan op de volgende LINK.

Stadium 3: depositiefase (neerslaan van stoffen in het lichaam)
Als het niet lukt om afvalstoffen via uitscheiding en ontsteking onschadelijk te maken en dan kiest het lichaam voor een andere oplossing, namelijk het afzetten van schadelijke stoffen in de minst belangrijke weefsels. Dit gebeurt om de vitale organen als hersenen, hormoonklieren, nieren, enzovoort te beschermen. Deze weefsels zijn bij voorkeur het bindweefsel, de spieren, pezen en gewrichten. Deze fase wordt ook wel de stille fase genoemd. Als je echter een beetje op je lichaam let zijn er natuurlijk wel aanwijzingen zoals vochtophoping, stijve spieren en gewrichten, enzovoort. Verder horen ook aandoeningen als nierstenen, kalkafzetting, obstipatie, oedeem, goedaardige tumoren en levervlekken in deze fase thuis.

In deze fase is het belangrijk om de signalen van je lichaam te horen en er naar te handelen. Ook hier geldt weer; zorg dat je voldoende water drinkt, gezond eet, voldoende beweegt.

Lukt het bewegen niet zo goed, dan kan een massage er voor zorgen dat je spieren weer beter doorbloed worden, zodat afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Denk daarbij aan een BINDWEEFSELMASSAGE of een SPORTMASSAGE. Ook een VOETREFLEXBEHANDELING of een REIKI BEHANDELING kan dat proces ondersteunen.

Deze 3 fasen zijn omkeerbaar. De fasen hierna zijn niet meer omkeerbaar. Voor alle fasen geldt, overleg met je huisarts of je specialist.

Fase 4: impregnatiefase (binnendringen in de cel)
De gifstoffen dringen de cel binnen. Evenals bij de vorige fasen, blijft de schade hier beperkt tot een groepje cellen of een orgaan. De cel kan nog herstellen. Tot deze fase behoren aandoeningen zoals migraine, maagzweer, leverbeschadigingen, astma, vleesbomen, lymfeklierzwellingen, enzovoort.

Fase 5: degeneratiefase (beschadigingsfase)
De cellen zijn zo beschadigd dat zij niet meer kunnen herstellen. Bijvoorbeeld tuberculose, multiple sclerose, verlamming, levercirrose, werveldegeneratie en steriliteit.

Fase 6: neoplasmafase (celkern aangetast)
Het regulerende mechanisme (de celkern) is aangetast. Er ontstaat een wildgroei aan cellen. Tumoren en gezwellen horen in deze fase.

Emotionele betekenis

Wil je meer lezen over de zieken en hun mogelijke emotionele betekenis, klik dan op de volgende LINK. Kijk zelf maar of er een klik is met wat in de link verteld wordt, of niet. De insteek is dat elke klacht ook een emotioneel aspect heeft, wat soms de oorzaak kan zijn van die klacht.