REIKI

Wat is Reiki?

256px-Reiki-old-style.svg


Reiki is een Japans woord voor levenskracht. Het woord Reiki is ontstaan uit de Japanse karkaters Rei en Ki, die samen de betekenis hebben van Universele levensenergie.

D.m.v. je handen kan je energie overbrengen naar de ander. Met Reiki kunnen de chakra’s open gezet worden, zodat energie in jouw lichaam weer vrij kan stromen. De energie die door mijn handen stroomt is niet mijn eigen energie. Ik ben alleen het kanaal. De energie komt van Moeder Aarde (door het eerste chakra) en de Kosmos (via het kruinchakra).  Ik stuur niets, het (on)bewuste in jou brengt de Reiki energie naar die delen van je lichaam toe waar het nodig is. Sommige mensen voelen deze energiestroom en andere voelen dat niet, maar voelen zich rustiger worden.

Reiki geneest niet. Het is en blijft een vorm van complementaire zorg. Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam.

Als jij je na een behandeling beter / fijner voelt, dan is dat niet wat ik gedaan heb, maar dat is wat jij gedaan hebt. Jij hebt de Reiki energie ontvangen.

De klanten die voor Reiki komen ervaren na de behandeling een diepe ontspanning. Zij ervaren dat die ontspanning een paar dagen aanwezig blijft.

Met elke Reiki behandeling kom ik in jouw aura. Na de behandeling strijk ik je aura af, zodat jij energetisch weer afgesloten wordt.

Wil je meer lezen over Reiki, dan kan dat bij de volgende link: wikipedia.org/wiki/Reiki

Reiki behandeling

De Reiki energie kan op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau werken. Jij geeft vooraf toestemming voor het ontvangen van Reiki energie.

De Reiki energie verbindt rechter en linker hersenhelft met elkaar, alle chakra’s en je energieveld wordt in balans gebracht d.m.v. de verschillende handposities. Tijdens de behandeling leg ik mijn handen op verschillende plaatsen op je hoofd, op je borstkas, je buik of je rug, je bekken of je onderrug, je knieën en je voeten. Je kan een Reiki behandeling liggend op je buik, liggend op je rug of zittend op een stoel ontvangen. Je kan je ogen open houden of gesloten houden. De keuze is aan jou. Mijn ervaring is dat als je je ogen gesloten houdt, je meer in staat bent om te voelen. Je aandacht gaat dan meer naar je lichaam. Als je je ogen open houdt, gaat toch de meeste aandacht naar je omgeving.

Als je het niet fijn vind om door mij aangeraakt te worden, dan kan ik via jouw aura werken. Dan leg ik mijn handen op dezelfde posities alleen dan zonder jouw lichaam aan te raken.  Reiki energie gaat door je kleding heen naar je lichaam.

Tijdens de behandeling gebruik ik een aantal symbolen. Wil je meer lezen over deze symbolen gebruik dan de volgende link: reiki symbolen.

Na de behandeling kan je wat duizelig zijn. Je krijgt de tijd om rustig rechtop te gaan zitten en weer “onder de mensen” te komen.

De opleiding tot Reiki master heb ik in 2009 afgerond.

Prijslijst Reiki (inclusief btw)

Na elke afspraak s.v.p. contant betalen. Pinnen is helaas nog niet mogelijk. Ik kan je wel een betaalverzoek sturen, zodat je gelijk digitaal kan betalen.

Een afspraak voor een Reiki behandeling kan voor een half uur of een uur.

Kosten voor een half uur: € 32,50

Kosten voor een uur: € 60