Hoofdpijn klachten

Hoofdpijn

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. De plekken waar je hoofdpijn zit, zijn verschillend, maar ook de intensiteit van de hoofdpijn is verschillend. Het kan zijn dat je bij de huisarts of een specialist geweest ben, maar dat je daar niet de oplossing van je klacht gevonden hebt.

Voetreflexbehandeling, hoofdmassage of Japanse Gezichtsmassage kan verlichting geven van je klachten. De voetreflexbehandeling valt onder complementaire zorg.

Hoofdpijn komt bij veel mensen voor. De meeste mensen gaan hier niet mee naar een huisarts of specialist. Ze nemen zelf pijnstilling in. De natuurgeneeskunde (voetreflexbehandeling) gecombineerd met voedingsadviezen (door een diƫtiste) kunnen ondersteuning bieden. Niet voor alle hoofdpijn is een oorzaak te vinden Dat wil dan nog niet zeggen dat de hoofdpijn niet van invloed is op je dagelijks leven. Wil je meer lezen over hoofdpijn, klik dan op onderstaande link voor meer informatie:

degezondheidswinkel.be/blog/hoofdpijn-oorzaken-soorten-alternatieve-behandeling

Er zijn een aantal verschillende vormen van hoofdpijn.

  • Primaire hoofdpijn

Dat is op een zichzelf staande hoofdpijn, is niet ten gevolge van een of andere ziekte.

  • Spanningshoofdpijn

Door een te grote spanning in de nekspieren worden de nekspieren te strak en te lang aangespannen. Zij kunnen dan hun afvalstoffen minder goed kwijt doordat de bloedvaten minder wijd kunnen.

Spanningshoofdpijn kan aan de achterkant van je schedel voelbaar zijn, maar ook op je voorhoofd en je slapen. Spanningshoofdpijn wordt langzaam opgebouwd. Tijdens je dagelijkse bezigheden kan je een verkeerde zithouding of werkhouding hebben. Dan kunnen je nekspieren onvoldoende ontspannen en blijven in een gespannen houding. Op het moment dat je bijvoorbeeld in het weekend een andere houding aanneemt of dat je je meer ontspant, dan kan er spanningshoofdpijn ontstaan.

Wil je meer over spanningshoofdpijn lezen: mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/62417-hoofdpijn-spierspanningshoofdpijn-symptomen-en-behandeling.html

  • Symptomatische hoofdpijn

Deze hoofdpijn ontstaat doordat verschillende organen in je lichaam uit balans zijn. Denk bijvoorbeeld aan hormonaal systeem of spijsvertering. Dan is hoofdpijn een waarschuwing van je lichaam. Mogelijke oorzaken kunnen zijn:

  • vasculair: hoge bloeddruk, lage bloeddruk, aderverkalking;
  • zenuwstelsel: stress hoofdpijn;
  • hormonaal: schildklier, bijnieren, eierstokken;
  • traumatisch: hersenschudding, whiplash;
  • ontstekingen: bijholte ontsteking, oorontsteking;
  • metabole; spijsverteringsproblemen, allergie.

Behandelplan

Bij de anamnese maak ik gebruik van een vragenlijst die specifiek over hoofdpijnen gaat

Vaak wordt een combinatie van voetreflex en een Japanse Gezichtsmassage als zeer positief ervaren.