Lage rugklachten

 

Spierpijn in de rug heeft meestal te maken met acute of chronische belasting van de rugspieren vaak doordat de rugspieren onvoldoende getraind zijn of verkeerd gebruikt worden of als je te veel en te lang in een verkeerde houding zit of werkt.

Spit is een acute overbelasting van een of enkele rugspieren, dit kan ontstaan doordat je iets zwaars optilt of dat je “gewoon” en papiertje oppakt. Meestal is dit na een paar dagen over.

Een van de oorzaken van lage rugklachten kan zijn dat je een verkeerde zit-, loop- of tilhouding aangenomen hebt.  Aan de andere kant kan een oorzaak van je klachten zijn dat je figuurlijk vertild heb aan een voor jou heftige situatie.

 

Voetreflexbehandeling in combinatie met rugmassage kunnen verlichting geven op de korter termijn. Maar ook op de langere termijn kan voetreflexbehandeling  samen met houdingsadviezen rugklachten verminderen en soms ook voorkomen. Ik ben geen fysiotherapeut, maar heb mijn diploma sportmasseur.  Zie: sportmassageridderkerk.nl

Wil je meer lezen over lage rugklachten, klik dan op onderstaande link: gezondheidsnet.nl/rugpijn/lage-rugpijn-komt-veel-voor